Testmasszázs

Masszázs javallatai:

-Ortopédia,mozgásszervi betegségek

-Stresszoldás, általános közérzetjavítás

-Fájdalomcsillapítás

-Mozgásbeszűkülések kezelése

-Izomtónus normalizálás

-Hosszantartó ágynyugalom után

Masszázs ellenjavallatai:

-Lázas betegség, gyulladás

-Daganatos betegség

-Friss agyi történések után

-Közvetlenül műtét után

-Terhesség első trimeszterében

-Menstruáció


  • Masszázs ágyon vagy széken 

Ha úgy érzi, hogy munkája vagy életmódja miatt fáradtak, túlterheltek az izmai, akkor akár megelőzésképpen, akár izmai állapotának javítása érdekében próbálja ki a relaxáltató vagy gyógymasszázst. Lehetőség van a teljes test frissítésére ill. konkrét testtájon jelentkező fájdalom kezelésére. A masszázs igénytől és állapottól függően történhet ágyon vagy széken.

  • Svédmasszázs

A svédmasszázs Európában a legelterjedtebb masszázs. Ez az alapja a gyógymasszázsnak, sportmasszázsnak. Különösen jó stresszoldásra, fájdalomcsillapításra, műtétek, sérülések utáni rehabilitációra. A svédmasszázs relaxál, oldja a feszültséget, testi-lelki feltöltődést nyújt. A masszázs során az egész testet átmasszírozzuk, kivéve a hasat és a mellkast. Erre a masszázsra is igaz, hogy utána sok folyadékot kell fogyasztani a káros méreganyagok hatékony távozása érdekében.


  • Lávaköves masszázs

 Ha igazi ellazulásra vágyik és szeretné a külvilágot 1,5 órára kizárni, akkor jöjjön el és kapcsolódjon ki a lávaköves masszázson. A lávaköves masszázst meleg kövekkel végezzük. A lávaköves masszázs méregtelenítő és immunerősítő hatása ma már kimutatott. A masszírozás nem kézzel történik, hanem vulkáni eredetű bazalt kövekkel, melyeket 50-60 fokra felhevítve helyezzük a testre, majd óvatosan az izmokat ezekkel a kövekkel maszírozzák át. Talán ennek a masszázsnak van a legjobb stresszoldó hatása. Természetesen nem csak lelkünkre,de testünkre is hat, hiszen a vérkeringés felgyorsul, ezáltal a nyirokkeringés fokozódik, így a méreganyagok könnyebben ürülnek ki a szervezetből. Ajánljuk például azoknak, akik szeretnének a narancsbőrtől megszabadulni! Ez a masszázs önmagában még kevés ehhez, de mindenképpen jó kiegészítője a narancsbőr elleni harcnak. A masszírozás után ajánlott legalább 1 l folyadékot elfogyasztani éppen az előbb említett felgyorsult nyirokkeringés miatt. 

  • Kismama masszázs

Kedves kismamák!

Szeretettel várjuk kismama masszázsra, ha úgy érzi fáj a háta és/vagy a dereka. A terhesség előrehaladtával a pocak is egyre jobban nő, így az ágyon való masszírozás egyre kényelmetlenebbé válik, de lehetőség van arra, hogy masszázs széken történjen. Így a nagy pocak is kényelmesen elfér, a masszőr pedig hatékonyabban tudja kezelni a fájó részeket. A masszírozás az első trimeszterben nem ajánlott!